Is je auto total loss verklaard? Of zijn de reparatiekosten van de auto zo hoog dat het de waarde overstijgt van het voertuig? Vervelend, maar dat betekent wel dat je auto een sloopauto is en je kunt hier niet veel mee doen. Je kunt natuurlijk de aparte onderdelen van de auto verkopen via een tweedehands markt, maar in veel gevallen duurt dit heel lang. Tegenwoordig is het een stuk makkelijker om de sloopauto te verkopen aan een autosloperij.

Bij de autosloperij is er ook weinig gedoe en je kunt in een keer de auto verkopen aan de autosloperij. Het is natuurlijk geen grote vergoeding, maar in sommige gevallen kun je een redelijke vergoeding ontvangen. Maar hoe werkt een sloopauto naar de sloop brengen? En waar moet je precies op letten? In dit artikel gaan we dit uitgebreid behandelen en kom je er meer over te weten.

Zoek een erkende autosloperij

Een erkende autosloperij levert de hoogste kwaliteit en is ook betrouwbaar. De RDW en de ARN hebben een registratie van alle erkende autosloperijen. Het is hierbij van belang dat je altijd de auto laat slopen door een erkende autosloperij. Je kunt namelijk alleen bij een erkende sloperij een vrijwaringsbewijs krijgen voor je auto. Door het vrijwaringsbewijs kun je de belasting stopzetten van je auto en hem van je naam halen. Het ARN keurmerk staat voor een duurzaam sloop proces en dit is tegenwoordig van groot belang. 95% van al het afval van de sloopauto’s wordt hergebruikt voor andere zaken. Kies daarom voor een sloperij met de juiste erkenning, zodat je er verzekerd van bent dat het goed gebeurd. Vergelijk verschillende sloperijen op het internet en zoek naar een sloperij die je auto eventueel kan ophalen. Je kunt met een sloopauto natuurlijk niet de weg op gaan en een ophaalservice is hiervoor ideaal.

Venauto.nl

Wat is de vergoeding

Wanneer je de sloopauto naar de sloop brengt verwacht je natuurlijk een vergoeding. De hoogte van de vergoeding is afhankelijk van een aantal zaken. Ten eerste is het model van de sloopauto van belang en moet er vraag zijn voor de onderdelen. Wanneer er weinig vraag is naar de onderdelen van een bepaald model, krijg je een lage vergoeding. Ten tweede wordt er gekeken naar de staat van het voertuig en/of er nieuwe banden op zitten. Hierdoor kan de waarde flink stijgen en kun je een hoge vergoeding verwachten. Ten slotte wordt er ook gekeken naar het gewicht van het voertuig op basis van de ijzer prijs. Hoe zwaarder je voertuig, hoe hoger de vergoeding van je voertuig wordt. Je kunt natuurlijk altijd onderhandelen met de sloperij voor een hogere vergoeding.