Veel mensen horen veel gepraat over een sloopauto, maar weten niet goed wat het, hoe je het krijgt en wat je ermee kan doen. Een sloopauto is een auto die niet goedgekeurd is door de APK keuring en waarbij vervolgens de reparatiekosten hoger treffen dan de dagwaarde van de auto waard is. Je kunt dan vervolgens je voertuig gaan verkopen en vanaf dit punt wordt je auto een sloopauto genoemd. Je   de sloopauto gaan verkopen via een online advertentie, maar hier zitten veel nadelen aan vast. Het grootste nadeel is dat dit vaak erg lang kan duren, soms wel maanden. Je kunt dus ook kiezen om naar de sloperij te gaan met het sloopauto. Hier gaat het een stuk sneller door de 24 uur ophaalservice die veel autosloop bedrijven hebben.

Hoe vind je de juiste sloperij?

Als je een sloopauto wilt gaan verkopen is het van belang dat je eerst een goede sloperij vindt die bij je past. Op internet kun je er veel vinden, maar het is belangrijk dat je zoekt naar sloperijen die in de omgeving van je zitten. Bij het zoeken naar een sloperij is belangrijk dat deze erkenning heeft bij RDW en ARN. Dat zorgt ervoor dat de sloopauto op een duurzame manier wordt gesloopt en je een vrijwaring kunt ontvangen. Ook is een ophaalservice vaak erg handig, omdat je bijna nooit meer met je sloopauto de openbare wegen op mag om te gaan rijden. Heeft het bedrijf geen ophaalservice dan zou je zelf bijvoorbeeld een takelwagen moeten regelen. Dit allemaal samen is van belang om een juiste sloperij te vinden die voldoet aan de huidige eisen.

Wat doet de sloperij met je sloopauto?

Een autosloop doet erg veel met je auto. Het wordt regelmatig gezien als laatste rustplaats. De auto wordt grondig bekeken en vervolgens gedemonteerd. Hierbij worden als eerste de vloeistoffen uit de sloop auto verwijderd en vervolgens de auto-onderdelen. De auto-onderdelen worden nagecheckt en er wordt besloten of deze nog herbruikbaar zijn. Is dit het geval dan worden die herbruikbare onderdelen schoongemaakt en doorgestuurd naar het magazijn voor verkoop. Ook wordt de auto gewogen voor het aantal oud ijzer, omdat dit ook nog geld oplevert. Als de sloopauto vervolgens geen waarde heeft voor de sloperij dan kan deze vervoert worden naar een shredderbedrijf. Hier wordt de auto helemaal gesloopt tot er niets meer van overblijft.

Categorieën: auto