Veel mensen verkopen jaarlijks hun auto en kopen een nieuwe. Tegenwoordig kun je op het internet honderden auto’s vinden en is er veel concurrentie. Het verkopen van een auto is ingewikkeld en je moet op verschillende zaken goed opletten. Zo moet je genoeg informatie geven over je voertuig en moet je precies alles goed uitleggen. Echter, is er ook nog zoiets als een schadeauto en is dit nog moeilijker. Een schadeauto heeft schade en dit kan een klein beetje schade zijn, maar ook veel schade. Een auto met schade verkopen is nog ingewikkelder, echter kun je dit met de juiste informatie eenvoudig doen. Waar moet je precies op letten bij het verkopen van een schadeauto? In dit artikel geven we enkele tips, zodat je je schadeauto eenvoudig kunt verkopen. Lees het artikel daarom eens grondig door.

Waar moet je op letten?

Iedere schadeauto heeft verschillende schade en hier moet je goed naar kijken bij het verkopen. De koper wilt namelijk duidelijkheid hebben over de schade en wat de schade precies is. Je kunt de schade laten vaststellen door een expert, zodat je deze informatie kunt gebruiken bij de verkoop. Ook is het natuurlijk belangrijk dat je een duidelijke advertentie maakt voor je schadeauto. Hierbij is zoals eerder genoemd de informatie van de schade van groot belang, maar ook andere informatie. Informatie over de kilometerstand van de auto en informatie over eventuele onderhoudsbeurten. Tegenwoordig is het ook erg belangrijk om foto’s te maken van je schadeauto. De kopers willen namelijk de schadeauto kunnen zien met het blote oog en hiervoor zijn duidelijk foto’s nodig. Maak foto’s van iedere hoek en kier van de auto, zodat de klant de gehele auto kan bekijken. Plaats de advertentie op verschillende websites waar tweedehands voertuigen worden verkocht.

Verkoop je schadeauto aan een sloperij

Op het internet zijn er verschillende websites waar je je kenteken kunt invullen. Bij deze websites kun je eenvoudig snel je schadeauto verkopen. Op deze manier ben je direct van je schadeauto af en krijg je een kleine vergoeding. Dit is vaak de beste manier, omdat de auto dan niet meer onder je naam staat. Vaak handelen deze sloperijen ook in schadeauto’s en verkopen ze deze voor een hogere prijs door. In sommige gevallen demonteert de sloperij je voertuig en verkopen ze bepaalde onderdelen. Sommige onderdelen van een schadeauto zijn veel geld waard en soms overschrijden deze zelfs de waarde van de schadeauto.

Categorieën: Uncategorized