Jij bent natuurlijk van plan om je rijbewijs te gaan halen, geen makkelijke klus natuurlijk. Maar er komt wel een heleboel bij kijken voordat je daadwerkelijk je rijbewijs binnen hebt. Voordat je ook maar iets kunt gaan doen moet je een rijschool zien te vinden, in jouw geval een Rijschool Amsterdam-Oost. Want zonder rijschool kun jij helaas niet aan je rijbewijs komen. Daarom is het ook belangrijk dat je voor de juiste rijschool kiest, het is wel zo fijn om het goed te kunnen vinden met je rijinstructeur. Dit is wel degene die elke rijles naast je zit. 

Eerst nog wat informatie over wat een rijbewijs precies is, dit is wel zo handig om te weten natuurlijk. In het kort is een rijbewijs een document waarmee jij kunt aantonen dat jij het recht hebt om een bepaald voertuig te mogen besturen. Het laat zien dat jij genoeg kennis, ervaring en inzicht hebt om het betreffende voertuig te mogen besturen. 

Je begint met een beginnersrijbewijs

Wanneer jij eenmaal je rijbewijs hebt gehaald ben je de eerste paar jaren nog een beginnend bestuurder. Je bent een beginnende bestuurder tijdens de eerste vijf jaren vanaf de datum dat jij je rijbewijs hebt ontvangen. Het rijbewijs bevat twee beginners punten. Wanneer de beginnende bestuurder binnen de eerste vijf jaar een verkeersdelict pleegt, raakt hij/zij een punt kwijt. Als je eenmaal twee punten kwijt bent wordt het rijbewijs helaas ingevorderd. En dan kun je weer opnieuw gaan beginnen. Daarom is het belangrijk dat jij een goede Rijschool Amsterdam-Oost vind.