Veel Nederlanders kopen in het buitenland een auto. Dit komt doordat de autoprijzen in Nederland behoorlijk hoog liggen. Zelfs tweedehands auto’s zijn in Nederland een stuk duurder dan in andere landen. In andere landen zijn de auto’s een stuk goedkoper en vooral in Duitsland zijn de auto’s goedkoop. Daarom zijn er veel Nederlanders die een auto kopen in Duitsland. Als je een auto in Duitsland koopt, moet je deze natuurlijk importeren naar Nederland. De meeste mensen denken dat dit makkelijk is, maar er moet natuurlijk wel veel geregeld worden. Een van de dingen die geregeld moet worden is het laten keuren van de auto bij een garage. Daarnaast moet er BPM worden betaald over het voertuig en is dit een van de belangrijkste dingen. Veel mensen weten niet wat BPM is en vergeten dit vaak te doen, maar dit is een grote fout. Wat is BPM precies? En hoe werkt online BPM aangifte?

Wat is BPM?

BPM staat voor belasting personenauto’s en motorrijwielen. Dit is een belangrijke vorm van belasting en moet op verschillende momenten betaald worden. Iedere auto dat je in Nederland registreert moet je BPM voor betalen. BPM is bedacht om de rijder meer bewust te maken met het milieu. Er is namelijk veel CO2-uitstoot in Nederland door voertuigen en dit tast het klimaat aan. Door middel van BPM wordt je hiervoor belast en moet je hier rekening mee houden als je een voertuig koopt. Je kunt tegenwoordig eenvoudig via het internet een online bpm aangifte doen. Zo kun je hier ook speciale bedrijven voor inschakelen die hier dus meer ervaring in hebben. Ze weten op deze manier precies wat ze moeten doen en kunnen ervoor zorgen dat de BPM aangifte goed wordt gedaan. Je wilt er namelijk geen fouten in maken, want dan is de kans op een boete een stuk groter.

Bereken je BPM

Het is altijd handig om te weten hoeveel je moet betalen voor BPM. Veel mensen willen dit al weten voordat ze überhaupt de belasting moeten betalen. Hoe meer CO2-uitstoot je auto veroorzaakt, hoe meer belasting je moet betalen voor het voertuig. Een diesel auto is daarom ook een stuk duurder dan een elektrische auto. Wanneer je auto helemaal niets uitstoot, is de kans groot dat je geen BPM hoeft te betalen. Op het internet heb je verschillende aanbieders met een rekentool. Met deze rekentool kun je achterhalen hoeveel je precies moet betalen aan BPM.

Categorieën: auto