Ik verkoop mijn auto, dit is iets wat mensen steeds vaker afvragen en niet weten hoe dit moet. Voor de meeste mensen is dit ook iets, wat ze niet vaak doen dus ook niet veel verstand van hebben. De meeste mensen proberen dit te doen via een advertentie die ze online plaatsen via een website of een app. Dit kan erg lang duren en er is ook een kans aanwezig dat mensen niet komen opdagen of niet geïnteresseerd zijn in jouw auto. Dat is niet fijn, dus als jij sneller van je voertuig af wilt komen en snel een nieuwe wilt kopen zijn hier ook andere manieren voor, bijvoorbeeld de auto inkoper. Een auto inkoper komt snel naar jouw auto kijken en geeft jouw hier een vergoeding voor terug. Maar hoe werkt het en wat zijn de grootste voordelen?

Binnen 24 uur van je auto af

Als je op internet naar een auto inkoper gaat zoeken kom je er snel achter dat er veel resultaten naar voren gaan komen. Er zijn namelijk veel ondernemingen die dit doen en je auto willen verkopen voor een redelijke vergoeding. Vaak kun je jouw kenteken invullen op de website van de inkoper en krijg je een inschatting te zien wat de vergoeding voor jouw auto zou kunnen zijn. De inkoper komt vervolgens bij jou langs om de auto te inspecteren en controleert of er geen opvallende dingen zijn aan de auto. Zijn er veel opvallende dingen die negatief zijn, dan kan er een nieuwe vergoeding voor komen. Hierna kun je direct je auto verkopen aan je inkoper. Deze neemt de auto mee en verkoopt de auto later door aan iemand anders.

Vrijwaring

Een van de grootste voordelen van je auto te verkopen aan de auto inkoper is dat je direct van je auto af bent. Voor veel mensen is dit handig en kunnen ze meteen gaan sparen of een nieuwe auto kopen. Ook is het belangrijk dat je een vrijwaring code krijgt. Dit is een erg handige code, deze code zorgt er namelijk voor dat de auto niet meer op jouw naam staat en jij dus ook geen verzekering en belasting meer hoeft te betalen over de auto. Dit is een groot nadeel als je een auto verkoopt via internet omdat dit nog regelmatig fout gaat. De inkoper zorgt ervoor dat de auto van je naam gehaald wordt dus dan je geen belastingplicht meer hebt op die auto.

Categorieën: auto